Rapporter från studieresor

Bangalore

Studiereserapport från södra Indien, januari 2018

Studieresan startade på Arlanda där vi möttes 0530 på terminal 2 för att ta oss med KL1104 till Amsterdam. Det var snökaos utanför terminalen och vi gick ombord något försenade. Vi fick veta senare att vi var sist iväg från Arlanda innan flygplatsen stängdes.

Läs mer »

Reserapport Malaysia (Sarawak, Borneo) 2017

Med Agneta Wennberg, Globetrotter | Bo Svanberg, Travel Point AB | Jasmina Haraldsson, XLNT Travel | Jonas Kristensson, First Class Travel | Josefin Mårtensson, Winberg Travel | Kamilla Öhrström, Svenska Resebolaget Göteborg | Michael Herrström, Respartner Helsingborg | Renata Martinkova, Thabela Travel | Tibbe Vegsö, PATA Sweden Chapter | Yvonne Henriksson, WI Travel | Zara Lagerstrand, BIG Travel Jönköping

Läs mer »

Reserapport Nepal (2016)

Den kraftiga jordbävningen med magnituden 7,8 följt av efterskalv på upp emot 7,3 ställde till med stor förödelse i Nepal. Enligt officiella källor dog ca 9.000 människor, över 20.000 skadades och ca 800.000 bostäder blev skadade eller förstörda.

Läs mer »

Reserapport från Bhutan (2016)

Bhutan är ett buddhistiskt kungadöme som gränsar till Kina (Tibet) i norr och Indien i söder, väster och öster. Det är 46 500 km2 stort vilket är ungefär samma storlek som Schweiz. Namnet Bhutan kommer från vad Indierna kallade landet ”folket från höglandet” = Bhu Tan.

Läs mer »

Studiereserapport från Vietnam (2015)

Vi är ett glatt gäng som möte upp på Stockholms Centralstation. Där det är perfekt ordnat och vi får en bra genomgång av Magnus som representerar Arlanda Express och deras arbete med hur viktig det är för dem att hålla tider samt att gratis wifi på tåget är väldigt uppskattat speciellt av affärsresenärer som gärna kopplar upp sig och kan kolla mail och dylikt.

Läs mer »

Rapport från studieresan till Franska Polynesien (2015)

Vi flög till Paris via Los Angeles till papeetepå Tahiti. Vi möttes av 1 vacker dansande Tahiti kvinna o ch 2 män som spelade för oss en vacker musik. Vi åkte direkt till hotellet. Tahiti är huvudön i Franska Polynesien och huvudstaden heter Papeete. Tahiti ligger söder om ekvatorn och består av 5 ögrupper.

Läs mer »

Reserapport Hong Kong och Macau (2015)

En resa som 9 damer och 2 herrar i varierande åldrar deltog från olika delar av landet och från Danmark och alla hade olika bakgrund och sysselsättningar inom resebranschen. Denna resa började faktiskt direkt med arbete när vi samlades vid Arlanda Express station på T-centralen och fick en dos av information från personalen om detta snabba och miljövänliga sätt att ta sig från Stockholms City till flygplatsen på 20 minuter blott.

Läs mer »