Studiereserapport från södra Indien, januari 2018

Välkommen till vår rapport!

ETT SMAKPROV UR RAPPORTEN

Studieresan startade på Arlanda där vi möttes 0530 på terminal 2 för att ta oss med KL1104 till Amsterdam. Det var snökaos utanför terminalen och vi gick ombord något försenade. Vi fick veta senare att vi var sist iväg från Arlanda innan flygplatsen stängdes. KLM tog oss snabbt ned till Amsterdam, vi jäktade igenom bagagehall, incheckning och i transferbussen, tittade vi på boardingkorten och såg att vi skulle flyga premiere class! Wow! 40 säten var det visst! Med fördelningen 2-2-1 och sätena kunde dessutom göras om till flatbäddar!

Jet Airways Airbus A330-300 med flygnummer 9W235 skulle ta oss nonstop till Bengaluru. Väl ombord fick vi ett glas bubbel och nötter, sedan kom flygvärdinnorna med menyn och dryckesval. Det fanns två olika menyer inklusive förrätt, huvudrätt och efterrätt, valde den med kyckling och till detta Tiger Beer. Upplevde att det var en excellent service och att få något extra verkade inte vara något besvär, snarare tvärtom. Jag tittade inte på något program på skärmen framför mig, konstaterade att man hade ett utbud av spel, TV shows, filmer och förstås ett stort urval av Bollywood-filmer. Själv var jag mest intresserad av hur vi flög, över vilka länder och städer. JET Airways hade mycket bra info om detta. Så någonstans över mellanöstern var det dags att lägga sig ned för en tupplur, flygvärdinnan grejade bädden åt mig och så fick man lite sömn. Väcktes av att det var dags för frukost, omelett, frukter, juice och te. Någon timma efter detta började planet gå ned och det var helt bäcksvart ute när vi gjorde en perfekt landning.

Hemresan började i Chennai med ett inrikesflyg 9W2543 på lite över en timma till Bengaluru med en ATR turbopropjet. Fungerade bra, lätt servering av varma drycker. Vi hade mycket gott om tid på oss i utrikesterminalen och kunde där med extra fint tillmötesgående från flygbolagets markpersonal checka in tidigt. Även denna gång blev det premiere class och nästan alla fick samma säte som på nedresan. Dessutom fick vi tillgång till loungen.

Läs hela rapporten här!

Jet Airways

Jet Airways, India’s premier international airline which provides you with one of the finest experiences across the skies. Our high standards of service and reliability, efficient operations and focus on innovation has enabled us become one of India’s favourite domestic and international airline.

Dokument

Hela reserapporten (9 sidor, PDF)

Jet Airways
Chennai