Reserapport från FamTrip Sarawak, Malaysiska Borneo 2019-09-09 – 16

Välkommen till vår rapport!

Efter många timmars flyg från Stockholm vaknade vi på Riverside Majestic – Astana Wing, efter en god frukost med en hel del unika frukosträtter gav vi oss ut på vår rundvandring i Kuching.

Värmen gjorde att vi var ett gäng ganska svettiga resesäljare som med vattenflaskan i ena handen och solfjädern i andra började vår tur med att James vår guide från Eco Green Holiday berättade om att Kuching kallas för kattstaden, och fått sitt namn från Malaysiska ordet ”kucing” som betyder katt men det kan även vara så att det kommer från ”cochin” som är ett kinesiskt ord för hamn. Andra tror att det kommer från frukten ”mata kucin” som växer vilt i Malaysia och Indonesien vars kärna ser ut som ett kattöga… eller att det är döpt efter en liten flod med namn ”Sungai Kuching” som översättes på engelska till Katt floden, floden är fylld och byggd på nu så den finns inte kvar.

Oavsett vart namnet kommer från kan man överallt se olika kattmonument i Kuching så kärleken till katter lever kvar!

Läs hela rapporten här!

Ecogreen Holidays

Researrangör som verkat på Malaysiska Borneo sedan 2012. Erhöll Sarawak Hornbill Tourism Award 2015/16 för ”Best and Creative Tourism Package”. De erbjuder färdiga upplevelse- och kulturresor av varierande reslängd samt skräddarsydda arrangemang. Hotell och arrangemang ordnas även i övriga Malaysiska.
Fam Tripen var välarrangerad och innehållsrik, reseprogrammet genomfördes punktligt och skickligt. Vi rekommenderar resenärer att tillbringa mer tid för de varierande upplevelseturer i kring Batang Ai samt i Kuching med omnejd, kombinera gärna med Mulu nationalpark samt några dagar i Kuala Lumpur. Våra upplevelser stärktes av resans entusiasmerande och omtänksamma kunniga guide.

Turkish Airlines

Flygresan med Turkish Airlines tog oss till Kuala Lumpur varifrån vi fortsatte med inrikesflyget till Kuching. Istanbuls nya flygplats levde upp till våra förväntningarna med råge. Den var gigantisk, lyxig och med butiker som var hämtade direkt från Rodeo Drive i Beverly Hills.

Partner Hotels
Riverside Majestic Astana Wing | Hilton Kuching | Aiman Batang Ai Resort & Retreat

Fam Trip Participants
Beata Wotoch, JTB Tumlarer | Charlotte Hast, Nova Travel | Dung Lu, Pearl Travel | Leena Kuitunen, American Express Travel | Lena Kittesson, Reseagenten | Linda Karlsson, Skärhamns Resebyrå | Malin Eriksson, Jambo Tours | Sofia Åström, Gränsresor | Tibbe Vegsö, PATA Sweden Chapter

Bildexempel (för alla bilder se länkarna ovan t.h.)

Dokument

DOKUMENT (PDF som öppnas i ett nytt fönster)
Hela reserapporten
EcoGreen´s program
EcoGreen profil
Deltagare

Bilder

BILDER (bilderna öppnas i ett nytt fönster)

Charlotte´s bilder
Sofia´s bilder
Tibbe´s bilder
Malin´s bilder